Мед, мед, мед…мед и ядки! При мисълта за тези две благинки, започваме да слюноотделяме ожесточено, а ръцете ни сякаш в полусън посягат към престилката и хартиените подложки за печене. Рецептата, която споделяме с вас днес, е изключително лесна за изпълнение. А резултатите не само не разочароват-съвсем вероятно е да получите молба за повторението им. И така, какво ще ви е нужно за 12 мъфина…

1 ½ ч.ч. бяло брашно

¼ ч.ч. кафява захар

2 ч.л. бакпулвер

½ ч.л. сол

1 яйце със стайна температура

½ ч.ч. нарязани ядки по ваш избор

½ ч.ч. прясно мляко със стайна температура

¼ ч.ч. мед

¼ ч.ч. растителна мазнина

 

Както винаги започваме с приготвянето на тавичката за печене. След което включваме фурната на 200С(180С за конвекторни фурни).

В голяма купа смесваме брашното, захарта, бакпулвера и солта с лъжица. В средата на вече смесените сухи съставки оформяме кладенче.

В по-малка купа смесваме млякото, меда, растителната мазнина, яйцето и ядките. Добавяме така получената смес към сухите съставки и отново разбъркваме с лъжица. Сместа не трябва да е гладка, затова не прекалявайте с разбъркването! Разпределете между предварително подготвените подложки за печене като ги пълните, не догоре, а 2/3 от тях. Печете в продължение на 20-25 минути, или до образуване на апетитни златисти куполи.