За 12 бр ще са ви нужни:

2 ч.л. инстантно еспресо

85 гр. масло със стайна температура

85 гр. захар

1 с.л. мед

200 мл. вода

225 гр. обикновено брашно

2 с.л. какао

1 ч.л. сода бикарбонат

3 с.л. прясно мляко

1 яйце със стайна температура

За топинга:

250 гр. маскарпоне

1 качествен бял шоколад (ние сме фенове на Lindt и Milka)

какао за поръсване

 

Включете предварително фурната на 180С. Пригответе тавичката за печене като в нея сложите 12 хартиени подложки.

В недълбок огнеопорен съд  смесете кафето, маслото, захарта, меда и водата и ги загрейте леко на слаб огън с постоянно разбъркване. Правете това докато захарта се разтопи, след което увеличете огъня докато сместа заври и после отново намалете и я оставете да ври в продължение на 5 минути, след което я прехвърлете в купа и я оставете да се охлади.

Сложете содата бикарбонат в прясното мляко и я оставете да се разтвори. Когато течността поизстине (без да е студена), пресейте в нея брашното и какаото. Добавете прясното мляко, с разтворената в него сода бикарбонат и яйцето и разбъркайте с помощта на кухненски миксер до получаване на гладка, хомогенна смес.

Разпрделете сместа между подложките за печене и сложете тавичката във фурната. Оставете кейкчетата да се пекат в продължение на 20 минути, или докато станат твърди на допир. Ако не сте сигурни дали са готови, може да използвате дървено шишче или клечка за зъби за да проверите. Извадете изпечените кейкчета от фурната и ги оставете да изстинат добре върху метална решетка.

Междувременно, поставете недълбок съд с вода върху котлона на печката. В малка, огнеупорна купичка натрошете на парчета белият шоколад и го разтопете на парна баня, до гладкост. Отнемете от огъня и оставете разтопения шоколад  да се поохлади. В друга купа, отново с помощта на кухненския миксер разбъркайте добре маскарпонето и добавете на тънка струя охладения бял шоколад като не преставате да бъркате.

С пош и накрайник по ваш избор шприцовайте така получения божествен крем върху капкейковете и с помощта на сито поръсете леко с какао. Ако желаете, можете да декорирате кейкчетата с цели зърна кафе. Да ви е сладко! (Сигурни сме, че ще е така!)