Капкейкове ‘’Джин&тоник’’

 

Наскоро един скъп наш приятел празнува рождения си ден. За да го изненадаме, решихме да  превърнем  любимия му коктейл в капкейкове! Задължителни за всяко парти, нашите ‘’джин и тоник’’ кейкчета са зашеметяващи и изненадващо лесни за приготвяне. Бъдете внимателни при печенето им- те  трябва да бъдат леки и ефирни, а не твърди и препечени. Топингът им е с мек вкус на джин, но Вие се чувствайте свободни да добавите повече или по-малко количество от напитката, в зависимост от личните си предпочитания. Домашно захаросаните кори от лайм са друг отличен вариант за гарниране. За да накарате гостите си да запомнят партито, което сте организирали , четете по-надолу…

 

За тестото:

2 белтъка от средно големи яйца

Щипка сол

¼ ч.л. крем тартар (ако ви се намира)

½  ч.ч. пудра захар

¼ ч.ч. бяло брашно

1 ½ с.л. тоник

 

За топинга:

½ ч.ч. маскарпоне

1 с.л. джин

2 с.л. кленов сироп

Зелен хранителен оцветител

Резенчета лайм или захаросани корички от лайм за гарниране

 

Загрейте фурната до 160С. С помощта на електрически миксер, разбийте добре в купа белтъците  заедно с щипката сол и крема тартар докато белтъците се превърнат в гъста, застиваща без да се разлива пяна(така, че ако съдът се обърне, няма да се разтече). Прибавете захарта лъжица по лъжица, като след всяка лъжица разбърквате енергично с миксера в продължение на поне 20 секунди. Към така получената целувчена смес, добавете бялото брашно на три пъти и разбърквайте добре, като предварително намалите силата на бъркане. След като прибавите цялото количество брашно, добавете и тоника и разбъркайте добре с лъжица.

Подредете хартийките за печене в гнездата на тавичка за мъфини и напълнете 2/3 от всяка хартийка с полученото тесто. Печете в продължение на 15-20 минути, докато кейкчетата станат съвсем леко златисти по повърхността си и са леко меки на допир. Извадете ги от фурната, и изчакайте да изстинат добре.

В по-малка купа смесете добре маскарпонето с джина и кленовия сироп. Добавете малко количество от зелената хранителна боя до получаване на бледозелен цвят. Прехвърлете така получения крем в шприц с накрайник по ваш избор и украсете готовите кейкчета. Гарнирайте с лайм или захарасони корички от лайм и им се насладете. Наздраве!