Първият изцяло направен от различни сладкиши ‚хотел‘ в света отваря вратите си за любителите на красивото сладкарско изкуство в Лондон на 21 март.
Само за една вечер, посетителите на уникалното по рода си място, ще бъдат насърчавани да хапват смело от интериора му. От ‚врати‘ и ‚прозорци‘, през стени издигнати от 2000 ръчно приготвени френски макарона, ‚килим‘ направен от 1 081 целувки , до гирлянди от маршмелоу, первази от бонбони fudge, както и вана пълна с карамелизирани пуканки.
Настолните масички в сладкия хотел пък ще примамват посетителите му с ядливи ,книги‘, а ванилови възглавнички ще присъстват в специалното меню, така че едва ли някой ще си тръгне гладен.
Построен с цел да промотира новата производствена серия на популярните в Обединеното кралство Tate & Lyle Sugars, временният хотел на Dean Street включва сладкарско изкуство за хапване, което се простира в осем различни стаи и на три етажа.

 

   
‚Смятаме, че сладкият хотел отлично отразява ентусиазма, вдъхновението и майсторството, които вложихме в създаването на новата серия от кафява и рафинирана златна захар‘, каза Джеймс Уайтли, представляващ Tate & Lyle Sugars на събитието по откриването.


‚Надяваме се, че чрез него ще успеем да представим достойно многообразните качества на новата серия от различни видове захар и ще вдъхновим хората да се развихрят творчески в кухнята.‘
,Хотелът‘ е плод на повече от 14 творци от сладкарския бранш в Кралството, сред които The Meringue Girls, Cake For Breakfast, както и персоналните фаворити на Кети-Carina’s Cupcakes. Всички те са посветили 3000 часа в изработката на истински шедьоври на сладкарското изкуство, изложени и примамващи посетителите на сладкия хотел. За създаването им пък са използвани 600 кг. захар.

Сред осемте стаи за дегустация има спалня ‚обзаведена‘ в средиземноморски дух, в която можете да похапнете от ,завесите‘. Децата ще се радват на специална стая подредена в стил ‚Карибски пирати‘ в която може да бъде открито ковчеже пълно с ядливи перли, шоколадови монети и саби, а в Тихоокеанската стая се извисява впечатляваща реплика на небезизвестните причудливи каменни статуи от Великденските острови, направени изцяло от мъд кейк.
Ех, само да можехме да се телепортираме магически в Лондон!
Снимки: Tate&Lyle