Какво ще ви е нужно за 12 броя:
225 гр. от любимия ви шоколад натрошен на парченца+25-30гр. за декориране
85 гр. масло
2 големи яйца със стайна температура
200 гр. тъмнокафява захар
1 ч.л. ванилова есенция
140 гр. обикновено бяло брашно
80-100 гр. орехови ядки, накълцани на ситно+12 цели половинки за декориране
Загрейте предварително фурната на 180С. В стандартна тава за печене на мъфини поставете 12 хартиени подложки за печене, след което сложете шоколада и маслото в дълбок огнеопорен съд и разтопете с непрестанно бъркане на котлон, включен на ниска степен. Отстранете напълно разтопената смес от огъня, разбъркайте отново няколко пъти и я оставете да се охлади леко.
Поставете захарта в голяма пластмасова купа и добавете яйцата едно по едно, разбърквайки сместа добре с помощта на електрически миксер. Добавете ваниловата есенция. Пресейте брашното в купата и разбъркайте отново с мискера, след което добавете разтопените шоколад и масло и отново разбъркайте добре. Накрая добавете нарязаните на ситно орехови ядки и разбъркайте с помощта на дървена лъжица или шпатула.
Разпределете така получената смес в хартиените подложки за печене и печете в продължение на 30 минути.
Важно!
Перфектните брауни кейкчета трябва да са твърди на допир, но сочни и влажни в центъра си.
Извадете готовите капкейкове и ги оставете да се охладят в тавичката за печене в продължение на около 10 минути, след което ги прехвърлете върху решетка за да изстинат напълно.
Разтопете шоколада за декориране на водна баня и с помощта на чаена лъжичка поставете малко количество върху всеки от охладените капкейкове, след което завършете с половин орехова ядка.
Да ви е сладко!